nieuws (overzicht )

 

Bijzonder geslaagde afsluiting rij- seizoen ’t Ros Beyaert 2018

Ook dit jaar waren de weergoden ons goed gezind en vertrokken 6 volgeladen koetsen onder perfecte omstandigheden met ruiters, vrijwilligers en gasten voor een rit door de prachtige bossen bij Epe. De aanspanningen van de belangeloos medewerkende koetsiers Jan Broere, Adrie Marskamp, Ivo Asjée, Ray Dehue, Sanne Vorsthof en Matthijs Logtenberg boden  een indrukwekkende  en vrolijke stoet en lieten onze ruiters en gasten genieten. 

Het bestuur van de stichting ’t Ros Beyaert stelde het bijzonder op prijs, dat onze “buurman” van de manege,  Eric de Vries, ons opnieuw de gelegenheid  bood om  in zijn kapschuur het rijseizoen feestelijk af te kunnen  sluiten met een aangeklede pannenkoekenmaaltijd.

De berg smakelijke pannenkoeken, gebakken door een professionele “koekenbakker” met hart voor onze stichting,  de heer Konijnenberg, vond gretig aftrek. Voorzitter Gert Jan Suurd sloot de middag af met een compliment aan onze vier pony’s voor hun goede gedrag en met dank aan alle vrijwilligers. De pony’s mogen nu  2 maanden in de wei genieten bij een vast, betrouwbaar adres.  Na een vakantiestop van 2 maanden beginnen de lessen weer op maandag 3 september 2018  aan de Rietberglaan 10 in Epe. Nieuwe ruiters en vrijwilligers zijn van harte welkom. Info: Helga Ede, tel. 0612590285

Donatie Kees Veldman. 
Het bestuur van 't Ros vindt het bijzonder spijtig dat 
Kees Veldman Nederland inruilt voor een nieuwe uitdaging in Frankrijk. In het verleden heeft het bestuur nooit tevergeefs een beroep op zijn vakmanschap en mooie span gedaan betreffende sport- en speldagen. 
In de uitnodiging voor het afscheidsfeest werd 't Ros genoemd als cadeau- tip en 28 juni mocht de penningmeester een schoenendoos met € 325 in ontvangst nemen. 
Onze dank is groot en het bestuur wenst het echtpaar Veldman
heel veel succes, gezondheid en voorspoed in Frankrijk.

voorjaar 2017

Gezellige afsluiting rij- seizoen 2016/2017


Gelukkig zijn de smeekbeden van het bestuur gehoord en hielden wij het droog tijdens de tocht met 6 aanspanningen 30 juni jl. 
Wat was het een leuk gezicht.... al die verschillende aanspanningen. Voorop liep de parmantige Spotty met Esther Bakker, gevolgd door een bijzonder imponerende, prachtige Fries met Adrie Marskamp, Wim Dol met zijn Haflinger, Jan Broere en zijn rustige, evenwichtige span, de heer Konijnenberg met de elegante, kittige merrie en last not least Jenny Alta met haar Tinker Rosie.

buitenrit 2

De route door onze mooi omgeving viel in goede aarde en bij de terugkomst stond letterlijk een berg pannenkoeken op iedereen te wachten, gebakken door een professionele pannenkoekenbakker met hart voor ’t Ros. 
Dezelfde avond zijn de Ros- pony’s nog voor een welverdiende weidevakantie weggebracht.

Maandag 4 september beginnen de lessen weer.
Het bestuur wenst allen fijne zomermaanden en hoopt iedereen in goede gezondheid terug te zien. 

Nieuwe Vrijwilligers zijn van harte welkom

 

 

Maart 2017

Kleurrijke avond ’t Ros Beyaert

Tijdens de informele avond van ’t Ros Beyaert 30 maart jl werd afscheid genomen van 3 zeer betrokken vrijwilligers. De voorzitter Gert Jan Suurd  zette Jeanette Hurenkamp,Mary Hageman en Caroline Woltjer voor hun respectievelijke 35 jarige, 37 jarige en 12 jarige betrokkenheid en inzet in het zonnetje. Ook werd op gepaste wijze afscheid genomen van penningmeester Albert Abbink voor zijn 10 jarige, uitmuntende penningmeesterschap.De Stichting is blij met de nieuwe penningmeester Arnold Jonker.

Na een onzekere periode, betreffende het verblijf op de manege aan de Rietberglaan te Epe, heeft Gert Jan Suurd de aanwezigen bijgepraat over de afgelopen maanden en  gaat’t Ros Beyaert met een goed gevoel in zee met de nieuwe eigenaar Aat van Essen.

Esther Bockhoven ontving dankwoorden voor haar goede zorgen voor  4 Ros- pony’s de afgelopen 2 jaar en de gasten konden genieten van haar interessante demonstratie“Horse Reflection”. In plaats van paarden werden onder haar begeleiding gasten “ingespannen”. Dit leverde hilarische beelden en momenten; zie bijgeslote foto.

Na de demonstratie was er nog volop gelegenheid om met elkaar te praten onder het genot van een hapje en drankje.  

Door uitbreiding van lessen kunnen wij op dit moment vrijwilligers gebruiken.

Het kost u maar 2 uur vrije tijd per week  en ook voor de vrijwilliger is het een leuke en sociale bezigheid. Er wordt voornamelijk gestapt met de pony’s en u hoeft geen verstand van de paardensport te hebben om vrijwilliger van ’t Ros Beyaert te worden. Bij goed weer wordt de binnenles vervangen door een buitenrit.

Info: Helga Ede, e-mail helga.ede@hetnet.nl       

 

Zomer 2016

Dankzij het enthousiasme waarmee een grote groep mensen tijdens actie Epevoor Epe op de fiets is gestapt, kan het Ros Beyaert een geweldige nieuwe pony verwelkomen.

Boris is een vriendelijke, uiterst betrouwbare aanwinst waar onze ruiters heel blij mee zijn. Hij is zelfs sterk genoeg om een ruiter die een tweede amazone nodig heeft, op zijn rug te dragen. Voor het Ros een uitkomst, want zo kunnen we meer ruiters blij maken.

Innerwheel en Rotary hebben deze fantastische aankoop mogelijk gemaakt met een deel van de opbrengst van "Epe voor Epe".

Zonder deze bijdrage hadden we Boris niet gehad!

boris 1

Mevrouw Hink van Innerwheel overhandigt de cheque aan de voorzitter van het Ros Beyaert, de heer D.J. Suurd.

 Voorjaar 2016 

Dubbel feest bij het Ros Beyaert bij afsluiting rijseizoen 2015-2016

Het rijseizoen van het Ros Beyaert werd donderdag 30 juni jl in een ontspannen sfeer feestelijk afgesloten. 16 ruiters met begeleiding  en een aantal vrijwilligers genoten van een rit door onze mooie omgeving. Gelukkig hebben de weergoden naar de smeekbeden van het bestuur geluisterd en zich op tijd ingehouden.

Ook dit jaar mochten wij weer rekenen op de belangeloze inzet van 6 ervaren menners met hun aanspanningen. Grandioos, gezien het werk dat een menner nodig heeft om op tijd voor te kunnen rijden en de klus die daarna thuis nog op hem wacht.

Wilma

Na de buitenrit werd onder de kapschuur van de buren van de manege het feest voortgezet. De berg smakelijke pannenkoeken, gebakken door een professionele "koekenbakker "met een hart voor onze stichting, vond gretig aftrek.

Dit gezellige samenzijn werd benut om op passende wijze Marjo van Heerde in het zonnetje te zetten. Marjo heeft 9 jaar met veel enthousiasme de ruiters als mede- instructrice begeleid en moet wegens drukke werkzaamheden afscheid nemen. In Daniela Lieftinck heeft het bestuur een waardige opvolgster gevonden. Daniela heeft intussen door haar vakkennis en innemende persoonlijkheid alle ruiters en vrijwilligers al voor zich gewonnen.

Een bijzonder intermezzo van de middag verhoogde de feestvreugde: tijdens het Goede Doelen-Toernooi in Wissel begin juni jl. heeft het dames-elftal van  EZC 84 een gift voor onze stichting bij elkaar gevoetbald en werd de enveloppe met inhoud door een afvaardiging van de damesvoetbalclub aan de voorzitter van het Ros Beyaert, Gert Jan Suurd, overhandigd.

Dankzij deze acties, enthousiaste vrijwilligers, betrokken bestuursleden houdt het Ros het hoofd boven water.

De 4 Ros- pony's verblijven voor een welverdiende vakantie in de maanden juli en augustus in een beschikbaar gestelde wei van een paardenliefhebber.

Maandag 5 september as. worden de lessen in de manege aan de Rietberglaan 10 hervat.

Meer info? Helga Ede (e-mail: helga.ede@hetnet.nl)

 

Maart 2016

Afscheid van Marjo van Heerde

De maandag morgen groep heeft 26 maart 2016 afscheid van Marjo van Heerde genomen. Marjo heeft negen jaar met heel veel enthousiasme, betrokkenheid en inzet les gegeven. De donderdag avond groep blijft tot eind juni onder haar hoede.

Welkom  Daniela Lieftink

Het bestuur is bijzonder blij met de komst van Daniela Lieftink. Zie heeft haar sporen ruimschoots verdient in de paardensport, heeft alle nodige diploma's en kent de klappen van de zweep voor ruiteers met beperkingen.

Gift Georg Fischer

Dankzij de gift hebben een aantal stoere mannen en vrouwen 50 nieuwe weidepalen kunnen zetten. De wei aan de Hagedisweg ziet er weer strak uit. Ook is het bestuur zeer blij met een nieuwe stuk wei, gehuurd van de Gemeente Epe. 

 wei

 Juni 2015

Afsluiting rijseizoen 2015-2016

Net als vorig jaar waren ook dit jaar de weergoden ons goed gezind en vertrokken 7 volgeladen koetsen onder perfecte omstandigheden met ruiters, vrijwilligers en gasten voor een rit via de bossen en het Wisselse Veen naar het terrein van pony club WET.

SDC16290

 SDC16288

 

Ook dit jaar kon weer een beroep gedaan worden op de belangeloze medewerking van de Koetsiers Kees Veldman, Gerard Weultjes, familie Hurenkamp, familie Rijken, Jan Broere en Wim Dol. De berg smakelijk pannenkoeken, gebakken door een professionele koekenbakker met een hart voor onze stichting, vond gretig aftrek.

Het bestuur van de stichting 't Ros Beyaerd stelde het bijzonder op prijs, dat Ponyclub WET ons de gelegenheid bood, om in hun letterlijk en figuurlijk uit de as herrezen mooie clubhuis de dag af te kunnen sluiten met een aangeklede pannenkoekenmaaltijd.